Site logo

Zašto je dobro biti pet-friendly?

 

Svaki vlasnik ljubimca će vam reći – lepo je znati unapred pravila posete (Pet Policy) i ući u prostoriju u kojoj vas čeka osmeh, tada znate da ste zaista dobrodošli!

Hoteli koji ostave dobar prvi utisak povećavaju svoje mogućnosti da steknu redovne goste i da dodatno zarade.  Ljudi koji putuju sa svojim ljubimcima spadaju često u srednju i visoku kategoriju platežne moći, svog mezimca doživljavaju kao člana porodice i vrlo su raspoloženi da plate za dodatne usluge. Nedavna istraživanja pokazuju da su između spa usluga i dodatnih sadržaja za ljubimce gosti birali da udovolje svojim ljubimcima i da su hoteli koji su nudili sadržaje prilagđene njima ostvarili čak 16% viši profit od  ostalih.  

Takođe, znaju da cene gestove u vidu slatkisa, činije za vodu, dodatne opreme, pa čak i poklon marame za koju će neretko ostaviti dobar review, sliku i preporuku.  Takvi izrazi dobrodošlice pomažu im da se odluče da ponovo borave kod vas jer razvijaju osećaj pripadanja i poštovanja. 

Kako se nije lako spakovati za put sa ljubimcem i kako najčešče nedostaje informacija kako o smeštaju tako i o ostalim sadržajima, vlasnici ljubimaca traže destinacije sa unapred poznatim informacijama gde i šta mogu da rade. Na taj način, hoteli svojim gostima obezbeđuju poznato okruženje kojem se rado vraćaju, povezuju se sa lokalnom zajednicom i promovišu turističku destinaciju na jedan inovativan način, u skladu sa savremenim trendom turizma.

Psi danas žive u skoro svakom trećem domaćinstvu i smatraju se ravnopravnim članovima porodica. Broj vlasnika koji žele da putuju sa svojim ljubimcima u stalnom je rastu, kao i uticaj grupa na društvenim mrežama u kojima se razmenjuju iskustva- srećan gost i dobra preporuka najbolja su marketing ulaganja.

I ljubimcima i njihovim vlasnicima važno je da se osećaju sigurno i dobrodošlo, vi im u tome možete pomoći već pri prvom susretu- isticanjem pet-friendly politike hotela u objektu i na sajtu www.pettraveladvisor.com 

Postanite i vi istaknuta pet-friendly lokacija sa zvaničnim znakom kvaliteta i poverenja koji garantuje PTA Sertifikat!

Autor: Marina Stancevic

LATEST POSTS:

Comments

 • Comments are closed.
 • Explore
  Travel
  Shop
  Pin
  Blog
  Chat

  Prepare easily for a trip with your furry baby and never forget the important things to take on the road

  Get your Travel Checklist

  Plus receive the latest news and interesting topics weekly in your inbox.

  By proceeding, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.