Networking je danas jedan od najčešće korišćenih termina u poslovnom rečniku, a sam pojam znači “umrežavanje” i odnosi se na ljude koje zanimaju iste teme, koji stupaju u kontakt, upoznaju se i teže da taj kontakt zadrže.  

Kako se sve više aktivnosti obavlja na internetu, tako su se i navike koje se tiču prezentovanja prilagodile novim mogućnostima. 

U pet friendly industriji efikasno umrežavanje pomaže pružaocima i korisnicima usluga da pronađu zajedničkli interes. Za vlasnike ljubimaca, to može biti ponuda smeštaja, ili informacija o pet friendly mestima, ali takođe i predstavljanje usluga za koje nisu znali a mogu im pomoći. S druge strane, ako ste vlasnik objekta i želite da se čuje za vas, umrežavanje je ključno. 

Znate za dobrog veterinara? Grumera? Imate hotel za pse?

Umrežavanje vam omogućava da se sretnete sa svojim potencijalnim klijentima, unapredite postojeća znanja, ili da se kao korisnik upoznate sa novim proizvodima i brendovima, kao i da budete u toku sa novostima koje se tiču ljubimaca. Na ovaj način ih možete predstaviti i razmeniti iskustva sa drugim vlasnicima.    

Bilo da nudite pet friendly smeštaj, da proizvodite hranu ili odeću za ljubimce, ili organizujete izložbe i događaje, veština umrežavanja je danas od izuzetnog značaja i ona se može naučiti i usavršavati

Uspešnom izgradnjom sopstvene infrastrukture, to jest mreže i vlasnici i pružaoci usluga dolaze do informacija pre ostalih, a kako, kao i svako ulaganje, i networking zahteva vreme i trud, na svojoj vidljivosti u online zajednici bi trebalo konstantno raditi. 

Stvaranje socijalne mreže je dugotrajan proces, a njen kvalitet možemo meriti i brojem ostvarenih kontakata, odnosno brojem boravaka u objektu. Networking aktivnostima se dodatno upoznajete sa novim poslovnim pristupima i praksama u pet friendly industriji. Zbog toga je važno preuzeti proaktivnu ulogu i ponudom različitih oblika saradnje prezentovati svoja dostignuća.

Strateško umrežavanje je deo aktivnosti koje služe postizanju poslovnih ciljeva jer ono podrazumeva naklonjene pojedince, podsticanje saradnje koja je svima vidljiva i rast broja pozitivnih kritika.

Kako je zapravo reč o bazi kontakata, uključivanje u zajednicu znači brzu komunikaciju sa gostima, a njima omogućava jednostavnu rezervaciju smeštaja. 

Kakve pogodnosti donosi vođenje pet friendly smeštaja videćete ovde.

Kada je reč o vlasnicima ljubimaca, networking podrazumeva priključivanje grupama za razmenu mišljenja, upoznavanje sa ostalima koji dele slično iskustvo i mogu pomoći savetima o destinaciji. Članovi zajednica daju ocene, pružaju obaveštenja, a često i podršku, poput upućivanja na organizacije i institucije. 

Umrežavanje vam, pored vidljivih komentara i preporuka za lokalne pružaoce usluga, omogućava i da se pre polaska upoznate sa postojećim pravilima boravka i mogućim aktivnostima i da u skladu sa vašim potrebama osmislite putovanje, a kasnije svoje utiske i saznanja podelite sa drugima. 

Networking uključuje ljude sa različitim pogledima i putnim navikama, razvija produktivne odnose i korisne kontakte, i na taj način podstiče i kod vas novi način razmišljanja kada je reč o organizaciji sledećeg odmora. 

Ako nemate dovoljno vremena za istraživanje preporučujemo vam lični Travel Guide koji sadrži mapu smeštaja osmišljenu samo za vas, sa restoranima, pet-friendly mestima i mnogo toga ostalog.

Na kraju, networking znači upoznavanje, a upoznavanje znači razmenu informacija i razvoj komunikacije sa ciljem unapređenja poslovanja. Za uzvrat, vašim gostima nudite usluge u skladu sa pet frendly standardima i PTA sertifikacijom, a sa ciljem unapređenja kvaliteta boravka i podsticanja lojalnosti. 

U tom smislu ne zanemarite ni značaj sitnica pri dobrodošlici. 

Na portalu www.pettraveladvisor.com  ugostitelji i vlasnici pet-friendly objekata ali i pružaoci raznih usluga poput veterinara, šetača i sittera pasa, mogu da postave svoju ponudu i mapiraju se u skladu sa svojim pravilima, a gosti će pretraživanjem pomoću dostupnih filtera, unapred znati šta mogu da očekuju. Priključite se i zajednici vlasnika ljubimaca i komunicirajte kroz grupu, a prijavom na linku bićete u toku sa svim interesantnim novostima i pogodnostima iz pet-friendly sveta. 

Autor: Marina Stančević

Ove nedelje vam predstavljamo: LJUPKU

 

Bio:

Spasena je iz jednog sela gde su je gadjali, terali, tukli.. i nju i njene stence….a onda su avi nestali..
Posle nekog vremena pojavila se opet, ali ovoga puta samo sa jednim stenetom koje je zbrinula jedna divna devojka,a mi smo preuzeli nju…
Kada smo je uzeli tresla se, krila ispod stolice, nije smela da nas pogleda u oci, a kada bi je podigli ili pomazili upiskila bi se.. Ni ne smemo da pomislimo sta je sve do sada dozivela i prezivela od ljudi…
 

Zdravlje:

Ljupka je jos uvek na terapiji jer je na testu bila pozitivna na anaplazmozu i lajmsku bolest, ukoliko se neko odluci da je udomi terapija je obezbedjena do kraja lecenja.

Iako je jos uvek uplasena i nesigurna, iz nje prosto izvire sva dobrota i divnoca koju poseduje i to ona ne moze da sakrije cak ni kada pobegne ispod stolice vireci da li ste tu. Voli druge pse, voli mace, voli ljude, decu, sve!

Udomi i učini dobro delo, ulepšaj život jednom biću koje će ti za to biti neizmerno zahvalno!

Kontakt:

Udruženje Beta

Pin
Blog
Shop
Chat

Prepare easily for a trip with your furry baby and never forget the important things to take on the road

Get your Travel Checklist

Plus receive the latest news and interesting topics weekly in your inbox.

By proceeding, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.