Site logo

Pet-friendly marketing strategije

 

Mnogi izazovi su bili pred celim svetom, pa tako i pred industrijom turizma i hotelijerstva tokom pandemije. Neke promene su se ubrzale, a pojavile su se i neke nove potrebe.

Postojanje marketinške strategije za putovanja prilagođena kućnim ljubimcima nije novo, ali smo zaista potcenili dužinu na koju će putnici ići sa svojim ljubimcima i kako će trend rasti.

Prema istraživanju Rovera, 10% je sakrilo svog psa u svoj prtljag da bi ga ušunjalo u hotel a 3% je pokušalo da preruši svog psa u bebu kada se ukrcava u avion.

The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) otkrilo je da je više od petine američkih domaćinstava usvojilo kućnog ljubimca tokom pandemije. U skladu sa tim, očekuje se da će se veličina globalnog tržišta usluga kućnih ljubimaca proširiti sa kombinovanom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 9,1% sa 23 milijarde dolara u 2022. na 30 milijardi dolara u 2030.

Ova promena na tržištu pruža destinacijskim marketinškim organizacijama priliku da se dopadnu putnicima sa kućnim ljubimcima, koji možda inače nisu razmatrali tu destinaciju. Predstavljanje jedinstvenih događaja i aktivnosti, pogodnosti prilagođenih kućnim ljubimcima i osnovnih servisa mogu pomoći da se odredište pozicionira kao „pet-friendly “.

Pored toga, podaci koje je objavio Pet Product News sugerišu da demografija vlasnika kućnih ljubimaca obuhvata više žena, bogatih, starijih i obrazovanih.

Treba iskoristiti marketinški rast tako što će se preispitati strategija i taktika marketinga za pet-friendly putovanja.

Targetiranje putnika sa kućnim ljubimcima

Jedinstvena dispozicija i nizak nivo neophodne opreme za negu čine pse najpopularnijim kućnim ljubimcem saputnika. PBS, turistička agencija sa sedištem u Velikoj Britaniji koja je specijalizovana za putovanja kućnim ljubimcima, otkrila je da psi čine 58% putovanja za kućne ljubimce. Mačke su bile odmah iza, čineći 22% putovanja kućnih ljubimaca, dok su treće mesto bile ptice.

Dopiranje do potencijalnih posetilaca koji istražuju pogodnosti destinacije za pse počinje frazom „dog friendly“. Google-ov planer ključnih reči izvestio je da je termin „dog friendly“ imao vrhunac u 24 meseca u aprilu 2022. sa rastom od 174% u odnosu na prethodnu godinu.

Najpopularniji termini koji uključuju frazu „dog friendly“ čitaju se kao da su došli iz priručnika agencije za digitalni marketing za putovanja: dog friendly hotels (hoteli za pse), dog friendly accommodation (smeštaj prilagođen psima), dog friendly beach near me (plaža pogodna za pse blizu mene), itd

Razvijanje strategije SEO za putovanja ili marketinške kampanje za pretragu putovanja u vezi sa ovim tipovima termina može doseći putnike velike namere koji traže svoju sledeću avanturu.

Pet-friendly upiti

Korisnici koji istražuju svoja putovanja sa svojim ljubimcima traže ideje kako da provode vreme sa svojim ljubimcima. Istraživanje aktivnosti, događaja, usluga i lokacija prilagođenih kućnim ljubimcima, a zatim njihovo predstavljanje u formatu puta je upravo ono što nudi Pet Travel Advisor.

Dosegnuti lokalno stanovništvo i potaknuti nova tržišta

Istraživanje Rovera je pokazalo da je 37% vlasnika pasa preskočilo odmor da bi ostali sa svojim psom, a 38% ih je vozilo umesto da odlete na odredište.

Bitno je potaknuti lokalne turističke organizacije da promovišu destinaciju kao pet-friendly, pružajući na taj način podršku razvijanju platformi i aranžmana koji olakšavaju vlasnicima pasa da pronađu sadržaje i upotpune svoj odmor ili kratak izlet.

Marketing uticajnih kućnih ljubimaca – influensera

Sadržaj za kućne ljubimce je među najpopularnijim vrstama sadržaja na društvenim mrežama. Naizgled svi vole slatkog ljubimca ili onog koji može da izvede pametan trik, što objašnjava zašto postoje psi koji imaju milione pratilaca.

Za razliku od tradicionalnih influencera, ljubimci mogu ubrizgati pozitivne emocije na način na koji ljudi možda ne mogu. Korišćenje influencera kao kućnog ljubimca, može kvalitetnije da prikaže pogodnosti neke destinacije i izazove angažovanje i razmatranje.

Ekplore Georgia je uspešno vodio kampanju na društvenim mrežama koja je uključivala ne samo uticajne ljubimce, već i opšte posetioce koji su sa sobom doveli svoje ljubimce.

CrovdRiff je izvestio da je kampanja #ExloreGeorgiaPup dostigla samo 1,1 milion impresija na Fejsbuku sa stopom angažovanja od 2,3%, kao i u proseku od 2,15% angažovanja na tvitovima u vezi sa kućnim ljubimcima.

Povećana stopa posedovanja kućnih ljubimaca od početka pandemije 2020. imaće trajan uticaj na tržište i potražnju. Destinacije koje se mogu pozicionirati kao pet-friendly za putnike će imati prednost u stvaranju nove niše.