Zašto su važni paketi dobrodošlice za ljubimce? 

Danas se uz izuzetan rast putničkih aktivnosti, turizam prepoznaje kao najznačajniji ekonomski i društveni fenomen a tematski pet-friendly turizam kao jedan od popularnih trendova turizma koji osvaja ceo svet. Trenutno 56 % svetske populacije putuje sa psom, sa tendencijom stalnog rasta.  

Filter „pet friendly-dozvoljeni kućni ljubimci“ jedan je od najčešće korišćenih o čemu smo pisali u jednom od prethodnih blogova.

Kako putovanje sa ljubimcima postaje standard, ugostitelji se pridružuju trendu pružajući posebno toplu dobrodošlicu svojim gostima. 

Šta ona predstavlja u praksi? 

Bilo da se radi o kraćem ili dužem putovanju, odsedanje u hotelu se podrazumeva a odabir počinje biranjem mesta koje dozvoljava boravak sa kućnim ljubimcima. Pet friendly hoteli su vrlo pogodni za ostvarivanje lojalnosti, a u isto vreme beleže povećanje prihoda i do 30 odsto.  

Kako sve više mesta otvara vrata kućnim ljubimcima, ponuda dodatne opreme i sadržaja omogućava vam da se izdvojite od konkurencije, ali i da ostanete bukirani tokom cele godine, čak i van sezone. 

Odabir odgovarajuće opreme učiniće svaki boravak prijatnijim i bezbednijim za sve – vlasnika, psa, kao i za druge goste i pse.

U slučaju da ste vlasnik kućnog ljubimca, ili pet friendly ugostiteljskog objekta, kao i ako želite to da postanete, treba da znate gde možete pronaći opremu za njih. U prodavnici Pet Travel Advisor nalazi se specijalizovan asortiman proizvoda za kućne ljubimce, koja uključuje krevete, transportere, prekrivače za sedišta, sredstva za higijenu i drugo što vam može zatrebati tokom putovanja. 

Pet Travel Advisor posetiocima sajta omogućava skupljanje PTA coina kojima uz pogodnosti mogu kupovati u online shopu. PTA koini se dobijaju registracijom na sajtu, dodavanjem  omiljenih pet-friendly lokacija na mapu, pozivanjem prijatelja i raznim drugim jednostavnim aktivnostima koji doprinose rastu i razvoju zajednice. PTA coini su način da se zahvalimo za svačiji doprinos i ponuda korišćenja ove virtualne valute će u budućnosti samo rasti.

Ljubimci vole mir, rutinu i sigurnost.  Naročito kada se radi o mestima na kojima borave prvi put, bitno je da mogu da se sklone negde gde im je prijatno. Prilikom dizajniranja krevetića posebno smo vodili računa o udobnostii dizajnu koji se će ulepšati enterijer, ali i o lakom održavanju koje omogućava jednostavno skidanje i pranje navlaka nakon svake posete. Dostupnost kutka za ljubimce u sobama, mali je ali vrlo značajan znak pažnje koji će gosti znati da cene, a vama će kao vlasniku ugostiteljskog objekta pomoći da zadržite visoke higijenske standarde. 

Ukoliko na licu mesta dodatno obezbedite činije za hranu i vodu, pomoći ćete vašim gostima, naročito onima koji putuju avionom, da ne brinu da li su ostavili dovoljno prostora u prtljagu.

Prilikom odabira činije potrebno je, pored dizajna, uzeti u obzir još nekoliko faktora. Pre svega, kvalitet materijala. Loš materijal ne traje dugo što znači da ćete vrlo brzo morati da kupite novu. Takođe, nije otporan na ogrebotine i oštećenja, koja predstavljaju pogodno tlo za razvoj bakterija. Kada je reč o samom izgledu, modeli sa postoljem čuvaju pravilno držanje ljubimca pri jelu dok one koje se postavljaju direktno na pod podstiču bolje gastrointestinalno kretanje, jer prisiljavaju ljubimca da uspori između zalogaja.

U PTA prodavnici pronaći ćete metalne činije koje su vrlo jednostavne za čišćenje, sa gumenim dnom, ili drvenim postoljem koja sprečavaju posudu da klizi, pa će se izbeći pomeranje ili prevrtanje. 

Ako ste ugostitelj, svoj posao možete sitnim gestovima prilagoditi kućnim ljubimcima kako biste privukli nove klijente i zadržali postojeće. Jedna od naših inovacija ove godine jesu Pet Gift Box – organske pamučne vrećice koje možete brendirati i napuniti raznim korisnim i zanimljivim aksesoarima od šampončića, suplemenata do poslastica i igračaka. Ukoliko ste zainteresovani za ponudu za vaš hotel ili ugostiteljski objekat, kontaktirajte nas na info@pettraveladvisor.com kako bismo kreirali ponudu specijalno za vas. Uopštenu ponudu možete videti na ovom linku.

Za razliku od ljudskih poslastica, poslastice za ljubimce su prilično dobre nutritivno, sa vitaminima i hranjivim materijama koje im pomažu da napune želudac i da se osećaju dobro,  ali su istovremeno i blagotovorne prema njihovom zdravlju. Na kraju krajeva, ljubimci uživaju u njima jer su zabavne za jelo! Naš partner PURINA proizvodi poslastice bogatog ukusa, za žvakanje, kao i za održavanje higijene zuba, a ceo njihov asortiman je pionir u posebnim dijetama izgrađen na decenijskim istraživanjima. 

Naravno, uz dodatke koje gostima sa ljubimcima mogu učiniti boravak prijatnijim, ne zaboravite ni na one koji su u vašem hotelu bez njih, koji su manje tolerantni, ili pate od alergija.  Kako je higijena najvažnija, najbolji način da se spreče neželjene situacije sa ljubimcima u sobama ili okolini je postojanje kanti za otpatke, kao i higijenskih vrećica ili prostirki koje mogu bili deo ponude. 

Na kraju, osnova pet-friendly usluge je da na ljubimce gledamo kao na redovne goste i pobrinemo se da prihvaćeni na najbolji način. Tako već i postojanje adekvatne opreme naglašava smisao samog pojma “prijateljski”, koji nije samo mogućnost da ljubimci borave u određenom objektu, već i sam odnos prema njima i profesionalnost u načinu obavljanja ugostiteljstva. 

U PTA prodavnici odaberite najbolje za vaše goste i ljubimce i razmazite ih sa stilom.  

Pin
Blog
Shop
Chat

Prepare easily for a trip with your furry baby and never forget the important things to take on the road

Get your Travel Checklist

Plus receive the latest news and interesting topics weekly in your inbox.

By proceeding, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.