Site logo

DESET NAJBOLJIH PET FRIENDLY HOTELA – DEO 2

Četvrtina svetske populacije ima kućnog ljubimca i više od polovine putuje sa svojim ljubimcima, čak i kada to podrazumeva veće troškove. Zahvaljujući sve većem broju luksuznih pet friendly hotela, putovanje sa njima postaje lakše. 

Dok dosta hotela jednostavno dozvoljava kućne ljubimce i ima ustanovljene pet friendly standarde, drugi idu i dalje od toga: stvaraju okruženje koje će gostima boravak sa krznenim prijateljem u izabranom hotelu učiniti nezaboravnim. 

Kod njih ljubimci nisu samo prihvaćeni, nego su i dobrodošli i osoblje hotela čini sve da ih razmazi vrhunskim poslasticama, povlasticama i sadržajima. Od frizerskih usluga najboljih grumera do gurmanskih jela koja se dostavljaju u sobu, ili dizajnerskih odelaca koji se dobijaju na poklon, vaš pas će boraveći na ovim pet friendly mestima prilikom porodičnih putovanja potpuno uživati. 

Pitate se se kako izgledaju najbolji? U prethodnom blogu smo vam predstavili prvih pet a sada sledi ostatak liste.

  • Le Bristol, Pariz, Francuska

Ovo mesto je “spoj izuzetne udobnosti i jedinstvene gostoljubivosti”. Hotel Le Bristol je pet friendly i za mačke i za pse, gde ih očekuje ručno napravljen krevetić u kompletu sa čipkanim prekrivačima, koji ljubimcima, bilo da su mačka ili pas, obezbeđuju nezaboravan boravak. U ovom hotelu je sve što očekuje vašeg ljubimca, uključujući i keksiće kojima se hotel ponosi, personalizovano imenom vašeg ljubimca.  Jela vam mogu biti dostavljena u sobu, ili poslužena u restoranu, a u ponudi su grilovani odresci sa s mladim povrćem, uz Evijan vodu koja se toči u srebrne činije.

  • Belmond Reid’s Palace, Madeira, Portugal

Od svog otvaranja 1891. ovaj portugalski ostrvski hotel ugostio je mnoge značajne ličnosti, kao što su Džo Bernard Šo i Vinston Čerčil, a vaš ljubimac uživaće u sličnom VIP tretmanu. U ovom hotelu postoji deo nazvan “Palata za pse” koji je osmišljen kao “raj za ljubimce”, gde se ništa ne prepušta slučaju- od luksuzne kupke i mekane frizure, preko umirujućeg gruming i psihoterapijskog tretmana koji utiču na telo i um ljubimca, do privatnih časova sa trenerom. 

Ne meniju su goveđi gulaš za pse, ćufte, rolnice od lososa, ili kuvani pirinač sa povrćem.

  • The Chatwal, Nju Jork, Nju Jork

Ako jednako volite i pse i modu, u ovom hotelu naći ćete dizajnera koji će za vašeg ljubimca osmisliti personalizovanu modnu kolekciju. Osoblje će učiniti sve kako biste uživali sa stilom. Modni dodaci uključuju bundice od veštačkog krzna, čizmice, leptir mašnu ili maramu, plus “VIPet” etiketu. Posle šetnje Menhetnom pse očekuju poslastice sa specijalnog menija, a nakon toga mogu se sklupčati u udobnom krevetiću pored igračke koju dobijaju na poklon. Ovo mesto je raj koji ni vi ni vaš ljubimac nećete želeti da napustite.

  • Rome Cavalieri, Rim, Italija

Ovaj hotel dočekuje pse koji će sa svojim vlasnicima uživati u Večnom Gradu. Za ljubimce je kreiran poseban meni od isključivo zdravih obroka. Gosti mogu kupiti i personalizovani kašmirski džemper sa imenom ljubimca izvezenog u kristalima, a posle toga skupa sa ljubimcima uživati u spa centru za pse. Usluga podrazumeva paketić pun poslastica kao i udoban “de luxe” krevetić. Sve što poželite može vam biti posluženo u sobi, a na vaš zahtev hotel će obezbediti povodac i opremu za prvu pomoć. Usluge gruminga, čuvanja i šetanja dostupne su svim gostima. 

  • Pier One Sydney HarburAustralija

U ovom hotelu sve prostorije su pet friendly, uključujući i bar i restoran.  Pse u sobama očekuju krevetići ljuljaške, ali i mini bar sa selekcijom poslastica i proizvoda za ulepšavanje i opuštanje. Sva jela poslužuju se u sobama, a ljubimci mogu da biraju između pastrmke sa brokolijem, bataka sa šargarepom i rebaraca sa povrćem. Hotel angažuje i specijalno obučene batlere za ljubimce koji ih vode u šetnju, na časove yoge za pse, koji ih masiraju i organizuju rođendansjke zabave.

Autor: Marina Stancevic