Site logo

DESET NAJBOLJIH PET FRIENDLY HOTELA – DEO 1

Četvrtina svetske populacije ima kućnog ljubimca i više od polovine putuje sa svojim ljubimcima, čak i kada to podrazumeva veće troškove. Zahvaljujući sve većem broju luksuznih pet friendly hotela, putovanje sa njima postaje lakše. 

Dok dosta hotela jednostavno dozvoljava kućne ljubimce i ima ustanovljene pet friendly standarde, drugi idu i dalje od toga: stvaraju okruženje koje će gostima boravak sa krznenim prijateljem u izabranom hotelu učiniti nezaboravnim. 

Kod njih ljubimci nisu samo prihvaćeni, nego su i dobrodošli i osoblje hotela čini sve da ih razmazi vrhunskim poslasticama, povlasticama i sadržajima. Od frizerskih usluga najboljih grumera do gurmanskih jela koja se dostavljaju u sobu, ili dizajnerskih odelaca koji se dobijaju na poklon, vaš pas će boraveći na ovim pet friendly mestima prilikom porodičnih putovanja potpuno uživati. 

Pitate se se kako izgledaju najbolji? U sledeća dva blog predstavićemo vam naš izbor!

  • Las Ventanas al Paraíso’s, Los Cabos, Meksiko

Ovaj resort nudi boravak ljubimcima u potpunom luksuzu i specijalno osmišljen meni i usluge masaže.

To nije sve, jer hotel obezbeđuje i prenosive luksuzne kabine za pse koje se mogu koristiti u apartmanima, na plaži ili pored bazena. Postoji i posebno kreiran meni, “Poslastice za pse”, sačinjen je od selekcije ukusnih jela, ali će kuvari izaći u susret i dodatnim zahtevima.  

Svi obroci servirani su u odgovarajućim posudama: metalnim činijama i na podmetačima. Resort angažuje i sertifikovane pet sitere uz koje će vaš ljubimac imati najbolju moguću  negu. Na vaš zahtev, odvešće pse u šetnju peščanom plažom, ili na istrčavanje cvetnim livadama.  U ovom hotelu gosti ne moraju da ustaju rano da bi izveli svoje pse,  kao ni da zbog toga ostaju kraće u restoranu ; to je posao batlera za pse i još jedna usluga koja omogućava gostima da se potpuno opuste. Ako vaš ljubimac proslavlja rođendan, batleri će mu organizovati i zabavu. Naravno, svi njegovi drugari biće pozvani.

  • Fairmont, San Francisko, USA

U ovom hotelu, i ljubimci i njihovi vlasnici dočekuju se u raskošnom maniru, a sve počinje udobnim krevetićima i činijama sveže vode koji ih čekaju u sobi. Psima se garantuje mnogo istrčavanja obližnjim Huntington parkom ili duž strmih ulica po kojima je ovaj grad poznat. Kada im se posle svih aktivnosti otvori apetit, po povratku u hotel na meniju ih čekaju piletina ili losos uz sveže povrće i integralni pirinač. U hotelu postoje bar i restoran na otvorenom gde možete popiti koktel ili uživati u hrani i u koje, naravno, možete povesti i svog ljubimca. 

  • Rosewood, London, UK

“Luksuzni paket aranžman za ljubimce” u Rosewood hotelu u Londonu je jedinstveno iskustvo koje i vlasnicima i ljubimcima garantuje tretman od pet zvezdica. Ljubimcima su obezbeđeni moderan krevetić, am, povodac i kaputić, svi sa potpisom poznatog britanskog brenda Barbour, plus jednočasovni gruming tretman. Rosewood nudi prirodne i organske obroke. Iako su čak i sobe u ovom hotelu već dovoljno udobne, poseban luksuz pružaju apartmani, od kojih su mnogi prave rezidencije, udobni i prostrani, sa kaminima, ogromnim dnevnim boravcima, živopisnim kuhinjama i najboljim od svega, spoljašnjim baštama i terasama. Podrazumeva se, sve prostorije su pet friendly.

  • Hotel Chinzanso, Tokio, Japan

Ovde su i gosti i ljubimci oslobođeni stresa i napetosti koje uzrokuje savremeni užurbani životni tempo. Hotel ljubimcima obezbeđuje krevetić za psa, posudu i podmetač za vodu i hranu, paketić sa poslasticama i specijalno kreiranim igračkama, a osoblje obučeno za rad sa ljubimcima gostima je uvek na raspolaganju. Hotel Chinzanso u Tokiju nudi sobe opremljene za boravak sa ljubimcima, ali i privatni deo parka unutar velike hotelske bašte. Ljubimci mogu uživati u maskama od blata, opuštajućim masažama, gruming tretmanima, u prostranim spoljašnjim i unutrašnjim igralištima i raznim terapeutskim aktivnostima osmišljenim za mačke i pse, koje ga čine jednim od najboljih pet friendly hotela u svetu.

  • Fairmont Hotel, Vankuver, Kanada

U ovom hotelu kraljevski tretman počinje na samom dolasku gde goste pozdravljaju psi domaćini, Eli i Ela. U cenu hotelskog “Dizajnerskog paketa za pse” uračunati su skupocena kožna ogrlica i povodac, jednočasovno fotografisanje, obezbeđen prevoz do i od parka za pse, poslastice, ali i donacija od 50$ za fondaciju koja obučava pse vodiče. Posle čitavog dana provedenog u njuškanju i istraživanju, goste ljubimce očekuje neodoljivi meni koji uključuje jela kao što su “vrhunska seleksija kostiju od rebra u sočnom prelivu” ili “pečena piletina sa ovsenim pahuljicama i svežim povrćem”.

Autor: Marina Stancevic