Site logo

DESET NAJBOLJIH PET FRIENDLY HOTELA – DEO 1

Četvrtina svetske populacije ima kućnog ljubimca i više od polovine putuje sa svojim ljubimcima, čak i kada to podrazumeva veće troškove. Zahvaljujući sve većem broju luksuznih pet friendly hotela, putovanje sa njima postaje lakše. 

Dok dosta hotela jednostavno dozvoljava kućne ljubimce i ima ustanovljene pet friendly standarde, drugi idu i dalje od toga: stvaraju okruženje koje će gostima boravak sa krznenim prijateljem u izabranom hotelu učiniti nezaboravnim. 

Kod njih ljubimci nisu samo prihvaćeni, nego su i dobrodošli i osoblje hotela čini sve da ih razmazi vrhunskim poslasticama, povlasticama i sadržajima. Od frizerskih usluga najboljih grumera do gurmanskih jela koja se dostavljaju u sobu, ili dizajnerskih odelaca koji se dobijaju na poklon, vaš pas će boraveći na ovim pet friendly mestima prilikom porodičnih putovanja potpuno uživati. 

Pitate se se kako izgledaju najbolji? U sledeća dva blog predstavićemo vam naš izbor!

  • Las Ventanas al Paraíso’s, Los Cabos, Meksiko

Ovaj resort nudi boravak ljubimcima u potpunom luksuzu i specijalno osmišljen meni i usluge masaže.

To nije sve, jer hotel obezbeđuje i prenosive luksuzne kabine za pse koje se mogu koristiti u apartmanima, na plaži ili pored bazena. Postoji i posebno kreiran meni, “Poslastice za pse”, sačinjen je od selekcije ukusnih jela, ali će kuvari izaći u susret i dodatnim zahtevima.  

Svi obroci servirani su u odgovarajućim posudama: metalnim činijama i na podmetačima. Resort angažuje i sertifikovane pet sitere uz koje će vaš ljubimac imati najbolju moguću  negu. Na vaš zahtev, odvešće pse u šetnju peščanom plažom, ili na istrčavanje cvetnim livadama.  U ovom hotelu gosti ne moraju da ustaju rano da bi izveli svoje pse,  kao ni da zbog toga ostaju kraće u restoranu ; to je posao batlera za pse i još jedna usluga koja omogućava gostima da se potpuno opuste. Ako vaš ljubimac proslavlja rođendan, batleri će mu organizovati i zabavu. Naravno, svi njegovi drugari biće pozvani.

  • Fairmont, San Francisko, USA

U ovom hotelu, i ljubimci i njihovi vlasnici dočekuju se u raskošnom maniru, a sve počinje udobnim krevetićima i činijama sveže vode koji ih čekaju u sobi. Psima se garantuje mnogo istrčavanja obližnjim Huntington parkom ili duž strmih ulica po kojima je ovaj grad poznat. Kada im se posle svih aktivnosti otvori apetit, po povratku u hotel na meniju ih čekaju piletina ili losos uz sveže povrće i integralni pirinač. U hotelu postoje bar i restoran na otvorenom gde možete popiti koktel ili uživati u hrani i u koje, naravno, možete povesti i svog ljubimca. 

  • Rosewood, London, UK

“Luksuzni paket aranžman za ljubimce” u Rosewood hotelu u Londonu je jedinstveno iskustvo koje i vlasnicima i ljubimcima garantuje tretman od pet zvezdica. Ljubimcima su obezbeđeni moderan krevetić, am, povodac i kaputić, svi sa potpisom poznatog britanskog brenda Barbour, plus jednočasovni gruming tretman. Rosewood nudi prirodne i organske obroke. Iako su čak i sobe u ovom hotelu već dovoljno udobne, poseban luksuz pružaju apartmani, od kojih su mnogi prave rezidencije, udobni i prostrani, sa kaminima, ogromnim dnevnim boravcima, živopisnim kuhinjama i najboljim od svega, spoljašnjim baštama i terasama. Podrazumeva se, sve prostorije su pet friendly.

  • Hotel Chinzanso, Tokio, Japan

Ovde su i gosti i ljubimci oslobođeni stresa i napetosti koje uzrokuje savremeni užurbani životni tempo. Hotel ljubimcima obezbeđuje krevetić za psa, posudu i podmetač za vodu i hranu, paketić sa poslasticama i specijalno kreiranim igračkama, a osoblje obučeno za rad sa ljubimcima gostima je uvek na raspolaganju. Hotel Chinzanso u Tokiju nudi sobe opremljene za boravak sa ljubimcima, ali i privatni deo parka unutar velike hotelske bašte. Ljubimci mogu uživati u maskama od blata, opuštajućim masažama, gruming tretmanima, u prostranim spoljašnjim i unutrašnjim igralištima i raznim terapeutskim aktivnostima osmišljenim za mačke i pse, koje ga čine jednim od najboljih pet friendly hotela u svetu.

  • Fairmont Hotel, Vankuver, Kanada

U ovom hotelu kraljevski tretman počinje na samom dolasku gde goste pozdravljaju psi domaćini, Eli i Ela. U cenu hotelskog “Dizajnerskog paketa za pse” uračunati su skupocena kožna ogrlica i povodac, jednočasovno fotografisanje, obezbeđen prevoz do i od parka za pse, poslastice, ali i donacija od 50$ za fondaciju koja obučava pse vodiče. Posle čitavog dana provedenog u njuškanju i istraživanju, goste ljubimce očekuje neodoljivi meni koji uključuje jela kao što su “vrhunska seleksija kostiju od rebra u sočnom prelivu” ili “pečena piletina sa ovsenim pahuljicama i svežim povrćem”.

Autor: Marina Stancevic

Pin
Blog
Shop
Chat

Prepare easily for a trip with your furry baby and never forget the important things to take on the road

Get your Travel Checklist

Plus receive the latest news and interesting topics weekly in your inbox.

By proceeding, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.